Skip to content Skip to navigation

Vacature: Doctoraatsbursaal duurzaamheidseducatie (M/V)

Functieomschrijving

In het kader van het onderzoeksproject ‘Science education for action and engagement towards sustainability’ (SEAS) zoekt het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling (CDO) van de Universiteit Gent een doctoraatsbursaal (voltijds, 2 jaar, verlenging mogelijk). De doctoraatsbursaal draagt bij aan de doelstellingen van dit project onder begeleiding van een senior onderzoeker en werkt aansluitend daarbij aan een doctoraatsproefschrift over duurzaamheidseducatie via ‘open schooling’. Concreet houdt het takenpakket het volgende in:

- kwalitatieve data-verzameling (interviews, observaties…) in het kader van 6 case studies

- analyse van kwalitatieve onderzoeksdata

- ondersteunen van pilootscholen en partners bij het opzetten van ‘open schooling’ initiatieven

- meehelpen bij de ontwikkeling van tools voor het faciliteren van duurzaamheidseducatie via ‘open schooling’

- redactiewerk voor de disseminatie van onderzoeksresultaten

- voorbereiding van een doctoraatsproefschrift

Functieprofiel

- pedagogische opleiding

- vertrouwd met empirisch onderzoek (een specifieke training in het gebruik van de analytische methoden wordt voorzien)

- zowel zelfstandig kunnen werken als in een team kunnen functioneren

- goede schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels

Strekken tot aanbeveling:

- vertrouwd met het onderwijs in Vlaanderen

- vertrouwd met duurzaamheidseducatie en de wetenschappelijke literatuur daarover

- ervaring in het ontwikkelen van vormingsinitiatieven en ondersteunend materiaal voor leerkrachten

Aanbod

- voltijdse aanstelling met een doctoraatsbeurs voor 2 jaar (verlening mogelijk) aan de Universiteit Gent

goede begeleiding van ervaren onderzoekers

aangename werkplaats met een collegiale sfeer

- maandsalaris van minimaal €1850 netto (doctoraatsbeurs)

- diverse andere voordelen zoals maximale tussenkomst in reiskosten met het openbaar vervoer, hospitalisatieverzekering, voordelig gebruik van sportfaciliteiten…

- voorziene datum van indiensttreding: 1 januari of 1 februari 2020

Solliciteren

Motivatiebrief en CV vóór donderdag 5 december 2019 bezorgen aan katrien.vanpoeck@ugent.be zodat we de sollicitatiegesprekken op maandagvoormiddag 9 december 2019 kunnen inplannen.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met Katrien Van Poeck of Thomas Block (thomas.block@ugent.be).

Poel 16, 9000 Gent - BELGIUM

Find us | Vind ons