Skip to content Skip to navigation

Vacature: voltijds professorambt CDO 'Transition Governance and Socio-Technical System Innovation on Circular Economy’

De Universiteit Gent erkent de meerwaarde van interdisciplinaire samenwerking, in het bijzonder wanneer onderzoeksvragen worden aangepakt die een impact voor de samenleving voor ogen hebben. Daarom investeert UGent in 10 consortia en 21 professorambten.

Eén van de consortia focust op ‘Urban waste and circular economy’. Met dit initiatief wenst het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling en het Centrum voor Duurzame Chemie een transversaal en interdisciplinair team samen te stellen dat duurzame chemie en circulaire economie vanuit een nieuw en veelbelovend socio-technisch perspectief zal benaderen. De focus ligt op twee opkomende chemische processen. Naast inter- en transdisciplinair onderzoek staat ook onderwijsvernieuwing centraal om de ‘chemicus of ingenieur van de toekomst’ op te leiden door het invoeren van socio-technische denksystemen, multiperspectivisme en duurzaamheidspolitiek.

Eén van de drie voltijdse professorambten voor dit consortium focust expliciet op 'Transition Governance and Socio-Technical System Innovation on Circular Economy’. Deze professor wordt aangesteld binnen het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling (Vakgroep Politieke Wetenschappen).

Alle info over deze vacature vindt u hier.

 

Contact

Poel 16, 9000 Gent - BELGIUM

Find us | Vind ons

Copyright © 2017 Centrum voor Duurzame Ontwikkeling - UGent