Skip to content Skip to navigation

Zwijgen is geen optie live in de Vooruit

Onder impuls van de drijvende krachten Anthony Bosschem en Tom Mahy zet het CDO samen Kunstencentrum Vooruit en de Stad Gent (Dienst Klimaat en Milieu) mee zijn schouders onder het initiatief ‘Zwijgen is geen optie live’. De gesprekken die deze tijd nodig heeft: “Het klimaat gaat naar de knoppen, polarisering brengt onze samenleving aan het wankelen, solidariteit lijkt soms ver te zoeken. Je zou er zowaar cynisch en moedeloos van wegvluchten in Netflix en Deliveroo. Want geen betere remedie tegen de angst dan de juiste serie en een caloriebommetje, toch?

In ‘Zwijgen is geen optie live’ krijgen twee geëngageerde sprekers de ruimte om luidop na te denken over de grote vraagstukken van deze tijd en hoe we de wereld van morgen een beetje beter kunnen maken. Anthony Bosschem en Tom Mahy zetten in hun videopodcast ‘Zwijgen is geen optie’ wekelijks een gepassioneerde medemens voor de camera. Niet voor korte quotes of oppervlakkige meningen, maar voor een lang en diepgaand gesprek over maatschappelijk relevante thema’s. Soms doen ze dat ook live voor een publiek, in de Foyer van de Theaterzaal in Kunstencentrum Vooruit bijvoorbeeld. Je wordt hartelijk uitgenodigd om mee te komen luisteren, praten en denken.

Gasten en sprekers worden in de loop van het seizoen 2018-2019 aangekondigd op de websites van Zwijgen is geen optie en Kunstencentrum Vooruit.

#1 do 20.09 / #2 di 23.10 / #3 di 20.11 / #4 di 26.02 / #5 di 26.03 / #6 di 16.04 / #7 di 14.05 - Telkens om 19u00

 


 


 

Contact

Poel 16, 9000 Gent - BELGIUM

Find us | Vind ons

Copyright © 2017 Centrum voor Duurzame Ontwikkeling - UGent