Skip to content Skip to navigation

2084 - De toekomst is hoopvol

Met het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling geven we wetenschappelijke ondersteuning aan het literaire project 2084 - De toekomst is hoopvol. Het project wil een artistiek antwoord bieden op de soms pessimistisch maatschappijbeelden waarmee we geconfronteerd worden. Het is een stimulans voor het creëren van positieve toekomstverhalen.

Tien literaire auteurs uit Vlaanderen en Nederland schrijven een hoopvol kort verhaal over de toekomst: Ish Ait Hamou, Simone Antangana Bekono, Rebekka de Wit, Arnon Grunberg, Auke Hulst, Jens Meijen, Jeroen Olyslaegers, Lize Spit, Fiep van Bodegom en Annelies Verbeke. In ontwrichtende tijden waarin apocalyptische geluiden domineren, zijn positieve klanken revolutionair. Ze zaaien hoop, en hoop geeft kracht om te veranderen.

De verhalen worden gebundeld in een publicatie die uitkomt in september 2021, uitgegeven door Vrijdag. In het najaar zullen er twee presentatiemomenten plaatsvinden, bij deBuren en De Krook, in aanwezigheid van enkele auteurs.

Dit is een project van Greentrack Gent in samenwerking met Bibliotheek De Krook, deBuren, de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren, Pulse Transitienetwerk Cultuur, Jeugd, Media, Uitgeverij Vrijdag en de Vakgroep Letterkunde en het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling van de Universiteit Gent. 2084 - De toekomst is hoopvol krijgt financiële steun van de Vlaamse Overheid.

illustratie: INBO (2018), Natuurverkenning 2050

 

Contact

Technicum, Campus Ufo, Sint-Pietersnieuwstraat 41, T1-Blok1

B-9000 GENT

T: +32(0)9 264 82 09
F: +32(0)9 264 83 90

Find us | Vind ons

Copyright © 2017 Centrum voor Duurzame Ontwikkeling - UGent