Skip to content Skip to navigation

Presentatie onderzoeksresultaten: hoe korte keten opschalen in de Gentse regio?

DE OPSCHALING VAN DE KORTE KETEN – MIS EN PLACE VAN GENTSE EXPERIMENTEN

Voorstelling onderzoeksresultaten op woensdag 4 oktober 2017

De voorbije maanden gingen onderzoekers van ILVO, UGent en Vredeseilanden met landbouwers, coöperaties, winkeliers, koks en andere ondernemers op zoek naar mogelijkheden om met de korte keten aan de slag te gaan. In een restaurant, een woonzorgcentrum, een supermarkt. Tijdens dit evenement stellen we de onderzoeksresultaten aan u voor. Het is tegelijk een vooruitblik op één of meerdere Gentse opschalingsexperimenten in de praktijk.

Programma

15.00u-17.00u: Gesloten gedeelte, voor wie al betrokken was bij het project.
Experten uit diverse hoek namen verschillende korte keten scenario’s onder de loep, en formuleerden hun inzichten. Vandaag gaan experten en stakeholders met elkaar in gesprek. Over milieu- impact en logistiek. Over maatschappelijke inbedding en transformatie. Zelfs over marketing. Een kritische, constructieve gedachtewisseling om de verschillende korte keten scenario’s verder te verfijnen. We kijken ook welk scenario meest aansluit bij je eigen interesse en welke rol je hierin zou kunnen spelen.

17.30u-18.45u: Open gedeelte
Tijdens het open gedeelte presenteren we de resultaten van het onderzoekstraject. Koks, landbouwers, winkeliers, onderzoekers en beleidsmakers brengen elk hun verhaal in een gevarieerde dynamiek. Een toespraak, een presentatie en getuigenissen wisselen elkaar af. Om te informeren, maar ook om te engageren voor een meer lokaal voedselsysteem in Gent.

18.45 u: Receptie

Eindrapport

Klik hier voor een pdf-versie

Praktisch

Het evenement gaat door in De Zebrastraat, Zebrastraat 32/001 - 9000 Gent
Inschrijven kan tot 27/9/2017 via: http://go.stad.gent/korteketen

Contact

Technicum, Campus Ufo, Sint-Pietersnieuwstraat 41, T1-Blok1

B-9000 GENT

T: +32(0)9 264 82 09
F: +32(0)9 264 83 90

Find us | Vind ons

Copyright © 2017 Centrum voor Duurzame Ontwikkeling - UGent