Skip to content Skip to navigation

Vacature SEDwise

UGent coördineert het Internationaal Thematisch Netwerk SEDwise – ‘Sustainability Education – Teaching and learning in the face of wicked socio-ecological problems’. Dit netwerk brengt lesgevers aan universiteiten samen met duurzaamheidseducatie-onderzoekers om innovatieve praktijken van duurzaamheidseducatie te co-creëren.

We zijn op zoek naar een deeltijds wetenschappelijk medewerker (40%) om samen met de Prof. Katrien Van Poeck het SEDwise netwerk te coördineren. Je zal tewerkgesteld worden aan de vakgroep Politieke Wetenschappen, meer bepaald in de multi-disciplinaire onderzoeksomgeving van het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling. Het onderzoeksteam duurzaamheidseducatie is sterk ingebed in een internationaal netwerk.

JOUW OPDRACHT

 • Je biedt ondersteuning bij netwerkmanagement en -coördinatie.
 • Je staat samen met de coördinator in voor de organisatie van netwerkbijeenkomsten en -activiteiten.
 • Je staat samen met een internationale werkgroep in voor de organisatie van een wetenschappelijke conferentie.
 • Je helpt bij het uitvoeren van kleinschalig empirisch onderzoek gekoppeld aan pilootexperimenten.
 • Je zorgt voor het communiceren en dissemineren van inspirerende praktijken en onderzoeksexpertise d.m.v. bv. podcasts, video’s, teksten, digitale tools, enz.

Wij hebben momenteel ook een vacature voor een andere functie i.v.m. duurzaamheidseducatie: deeltijds onderzoeker (60%) voor het SEAS-project. Interesse om beide functies te combineren? Solliciteer dan zeker voor de twee openstaande betrekkingen.

JOUW PROFIEL

 • Je hebt (op het moment van indiensttreding) een diploma van Master behaald in een domein dat aansluit bij duurzaamheidseducatie.
 • Je beschikt over didactische kennis en vaardigheden.
 • Je hebt een sterke interesse in (onderzoek naar) duurzaamheidseducatie. Vertrouwd zijn met de wetenschappelijke literatuur in het vakgebied is een pluspunt.
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je beheerst het Engels zeer grondig.
 • Je toont zin voor initiatief en werkt kwaliteitsgericht.
 • Je functioneert goed in een multidisciplinaire omgeving.

ONS AANBOD

Wij bieden je een contract van bepaalde tijd voor een periode van 1 jaar, eventueel met de mogelijkheid om na dit jaar een vervolgtraject als doctoraatsbursaal te starten.

De indiensttreding kan ten vroegste vanaf 16/08/2021.

De verloning gebeurt volgens barema WM1 tot WM4. Meer informatie over onze salarisschalen.

Verder kan elk UGent-personeelslid rekenen op een aantal voordelen, zoals een breed opleidings- en vormingsaanbod, 35 dagen vakantieverlof (op jaarbasis voor een voltijdse betrekking), een fietsvergoeding, ecocheques enz. Een volledig overzicht van onze personeelsvoordelen.

INTERESSE?

Solliciteren kan tot 30 juni 2021, alleen online via de UGent website waar de vacature binnenkort verschijnt. We aanvaarden geen laattijdige sollicitaties of sollicitaties die niet via de online toepassing worden bezorgd.

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 8 en 9 juli 2021.

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie in verband met deze vacature kunt u contact opnemen met prof. Katrien Van Poeck (katrien.vanpoeck@UGent.be, +32 (0)475 59 05 54). Let op: stuur je sollicitatie niet via e-mail door, maar solliciteer online.

Contact

Technicum, Campus Ufo, Sint-Pietersnieuwstraat 41, T1-Blok1

B-9000 GENT

T: +32(0)9 264 82 09
F: +32(0)9 264 83 90

Find us | Vind ons

Copyright © 2017 Centrum voor Duurzame Ontwikkeling - UGent